Pavlovic International Bank :: Pavlović Banka Lazić: SIPA kontroliše neke klijente, a ne Pavlović banku
Poštovani, trenutno posjećujete privremeni sajt banke. Novi sajt je u fazi pripreme. U slučaju da neke informacije nisu dostupne kontaktirajte nas putem telefona (+387 055 232 300) ili e-mail-a (office@pavlovic-banka.com).
Hvala Vam na razumijevanju.

Lazić: SIPA kontroliše neke klijente, a ne Pavlović banku

18. novembar 2015

BIJELINJA, Izvršni direktor Pavlović banke Petar Lazić potvrdio danas za poslovni portal CAPITAL da su inspektori Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) došli u najavljenu kontrolu dokumentacije vezane za određene komitente Pavlović international banke.

Inspektori SIPE su danas, oko 12 časova, stigli u banku. Radnici koji su zaduženi za taj dio posla, primili su ih i pružiće im na raspolaganje svu neophodnu dokumentaciju koju oni budu tražili. Očekujemo da će brzo završiti svoj dio posla“, izjavio je Petar Lazić, naglasivši da su i radnike banke iznenadile informacije koje su se pojavile u pojedinim medijima.

Ne znamo iz kojih izvora potiču informacije koje su pune neistina i pretjerivanja. Ova banka je oduvijek poslovala i posluje u skladu sa zakonom. Banke su danas strogo nadzirane od strane više kontrolnih organa i institucija, kao što su Agencija za bankarstvo RS, Agencija za osiguranje depozita BiH, poreskih organa i drugih nadležnih institucija“, rekao je Lazić naglašavajući da kontrola SIPE nema veze sa poslovanjem banke, već dobijanjem informacije o pojedinim klijentima.

Lazić ističe da sve banke imaju povremene neusklađenosti u radu, ali, „u ovoj banci nikada nije bilo nezakonitih radnji“.

izvor: Capital.ba

On kaže da može odgovorno potvrditi, da sve što je objavljeno o navodnim nezakonitim i kriminalnim radnjama banke nije istina. „Svaki građanin, pa i predsjednik države, ima pravo na svoj privatni život, pa i na odnose s poslovnim bankama“, rekao je Lazić.

Ponovio je da sve što je do sada rađeno u banci, rađeno je u skladu sa zakonskim procedurama.

On kaže da su svi radnici banke na raspolaganju pripadnicima SIPE, tako da se mogu uvjeriti u istinitost njegovih riječi.

U Agenciji za bankarstvo Republike Srpske rekli su da nemaju komentar, dodajući da su ove informacije saznali iz medija, te da ih iz banke nisu dobili službeno obavještenje.

Ostale novosti ...