Pavlovic International Bank :: Pavlović Banka Pavlović dokapitalizuje banku
Poštovani, trenutno posjećujete privremeni sajt banke. Novi sajt je u fazi pripreme. U slučaju da neke informacije nisu dostupne kontaktirajte nas putem telefona (+387 055 232 300) ili e-mail-a (office@pavlovic-banka.com).
Hvala Vam na razumijevanju.

Pavlović dokapitalizuje banku

19. februar 2015

pavlovic bankaBIJELJINA, Predsjednica Nadzornog odbora Pavlović International banke Bijeljina Miroslava Pavlović za 18. februar sazvala je vanrednu sjednicu Skupštine akcionara koja će razmatrati prijedlog povećanja osnovnog kapitala za milion KM.

U pitanju je 13. emisija akcija upućena investitorima, koji će za upisane akcije od vrijednosti uplatiti iznos od najmanje 100.000 KM po investitoru, bez obaveze objavljivanja prospekta. Miroslava Pavlović za poslovni portal CAPITAL kaže da cilj dokapitalizacije jačanje kreditnog potencijala banke.

CAPITAL: Kakva je trenutna pozicija Pavlović International bank na bankarskom tržištu RS i BiH?

PAVLOVIĆ: Djelatnost Pavlović International bank, se obavlja isključivo na tržištu Republike Srpske (40 organizacionih dijelova od Trebinja do Prijedora) i trenutna pozicija je stabilna i smatram je izuzetno značajnom, obzirom da je usmjerena na finansiranje tj. kreditnu podršku uglavnom poljoprivrede, malog i srednjeg biznisa kao ključnih segmenata ekonomskog razvoja naše Republike. Trenutno smo jedna od dvije uspješne domaće banke u Republici Srpskoj sa 100% domaćim kapitalom, koje imaju pozitivan finansijski rezultat, odnosno stvaraju potencijal za dalje povećanje tržišnog učešća i podrške razvoju Republike Srpske.

CAPITAL: Šta će za vašu banku značiti povećanje kapitala i kakve efekte očekujete nakon 13. emisije akcija upućenih investitorima, koji će za upisane hartije od vrijednosti uplatiti iznose od najmanje 100.000 KM po investitoru, bez obaveze objavljivanja prospekta?

PAVLOVIĆ: Slobodan i ja namjeravamo dalje ulagati i jačati pozicije svojih kompanija u Republici Srpskoj, te smo kao većinski akcionari banke obezbjedili 1.000.000 KM gotovog novca koji se nalazi na namjenskom računu za dokapitalizaciju i koji ćemo uplatiti u kapital banke. Objava 13. emisije akcija je upravo iz tih razloga i izvršena za poznate investitore jer smo obezbjedili sredstva i uspješnost emisije je izvjesna. Osnovni razlog zbog koga smo se odlučili da povećamo kapital banke je jačanje kapitalne osnove za povećanje tržišnog učešća odnosno dodatnog kreditnog potencijala banke za podršku privrednoj aktivnosti Republike Srpske.

CAPITAL: Kakvi su planovi, kada je u pitanju status Pavlović International bank u narednom periodu?

PAVLOVIĆ: Po pitanju statusa Pavlović International bank, u narednom periodu, planira se dalje jačanje kapitalne osnove banke i povećanje tržišnog učešća, kao i širenje mreže poslovnica. U prethodnih tri mjeseca izvršeno je otvaranje novog šaltera u Bijeljini, preseljenje u savremenije poslovne prostore i rebrendiranje poslovnica u Gradišci i Istočnom Sarajevu (u skladu sa usvojenom knjigom standarda banke). Pokrenute su aktivnosti za otvaranje dvije poslovnice u Prijedoru i rebrendiranje poslovnice u Trebinju. Sve navedeno znači da postajemo sve značajniji faktor u finansijskom i privrednom sistemu Republike Srpske, nešto na šta smo posebno ponosni, je jačanje povjerenja i povećanje broja klijenata koji shvataju i sve više cijene naše komparativne prednosti kao domaće banke, a to su brzina i fleksibilnost u zadovoljenju potreba klijenata.

Izvor: CAPITAL

Ostale novosti ...